Terug naar Homepage Sacarest                                                      

La Higuera

Tien kilometer hemelsbreed van Sacarest, ligt “Finca La Higuera”, een mooi stuk land waarop een aantal houten huisjes zijn gebouwd. Het is geen plek voor een luxe vakantie maar het is een plek waar je van de natuur en de stilte kunt genieten en waar je nieuwe energie kunt opdoen. Voor informatie en reserveringen kun je contact opnemen met (ex-El Bloque-teamlid) Stijn Lohman, die op La Higuera samenwoont met anderen. Tel. 0034-965 972 380. Beste uren om te bellen 8.00 - 9.00 en 18.00 - 22.00 uur. of mob: 0034-649 943 291.

e-mailadres: stijn@lahiguera.nl 

Of per post: “Finca la Higuera”, apdo. 112, 03510 Callosa d’En Sarria.

  

 

Het terrein kijkt uit op een grillig bergmassief en op het verlaten bergdorpje Gines. Het wordt omzoomd door dennebomen en heeft aan de oostzijde een barranco (kloof) die bij regen in een bergstroom verandert. La Higuera heeft een oppervlakte van 11.000 m2 en verspreid over zeven amfitheatervormige terrassen staan circa 300 fruitbomen, voor het merendeel nísperos-, amandel-, Johannesbrood- en citroenbomen. In het midden staat een oude vijgenboom (La Higuera).

  

  

 

Open luchtkasteel

Verspreid over de terrassen zijn op tenminste 40 à 50 meter onderlinge afstand enkele houten huisjes gebouwd, waarvan de oppervlakte varieert van 16 tot 25 m2 (twee à vier slaapplaatsen) met basisvoorzieningen en een overdekt terras. Aan de rand van het terrein staat de ruïne van een oude olijffabriek en enkele gedeeltelijk vervallen huisjes.

La Higuera heeft de volgende voorzieningen: een centrale, overdekte ontmoetingsruimte met keukentje, toilet, was- en douchegelegenheid, een buitenkeuken, een badhuisje met douche, toilet, madibak en wasplaats (waar bij voorkeur natuurlijke zepen en homeopatische middelen worden gebruikt) en een terras in de schaduw voor gezamenlijk of individueel gebruik. Het eigen waterdepot wordt voorlopig door onszelf naar behoefte bijgevuld. Afvalwater wordt in de rietbedden gereinigd ten behoeve van de bevloeiing. Zonnepanelen en generator leveren de hoogstnoodzakelijke elektrische energie. Voor verlichting worden kaarsen, zaklantaarns en gaslampen gebruikt. Een mobiele telefoon heeft vrijwel op het hele terrein bereik.

Overleven in stijl

Samen ontbijten, of juist alleen. De plek op je in laten werken. Op jezelf zijn en genieten van de stilte, van een bergwandeling of van een wandeling door de rivier. Er zijn in de omgeving prachtige wandelingen te maken, van een korte wandeling naar de bron of naar het verlaten dorpje Gines tot een vier uur durende tocht naar de achter ons landje liggende bergpieken. Er zijn wandelkaarten van de omgeving beschikbaar. La Higuera zelf biedt behelve de meditatieve rust ook uitdagingen zoals hout hakken, schilderen, bouwen, snoeien, oogsten, tuinieren, enzovoort. Er wordt een begin gemaakt met het verbouwen van bamboe. Als het werk wordt op biologisch verantwoorde wijze verricht. Het leven in de centraal gelegen kippenren met “pagodedak” is een lust voor het oog en oor.

Het is onze wens om La Higuera te laten funktioneren als een plek waar je “passief kunt doen” (het “niet doen” in de praktijk brengen dus). Waar je kunt uitademen, waar een “hoorbare” stilte heerst en waar je andere energie kunt opdoen. In ons streven om deze oorspronkelijke rust te behouden, willen we het aantal gasten dat op la Higuera verblijft, beperkt houden.

 

Tarieven op aanvraag

 

Hoe je er komt

Vanuit Altea of Altea la Vella richting Callosa d’En Sarrià. In Callosa kies je op de rotonde in het centrum de richting Guadalest. Je rijdt nu op een rechter bergflank. Na ca. vijf kilometer bij restaurant “El Riu” (Valenciaans voor de “de rivier”) gaat de weg aan de linkerflank van een berg. Nu is het nog 1900 meter tot aan de weg naar La Higuera. Bij een rode pijl sla je scherp rechtsaf bergopwaarts. Dit is 50 meter voor een witte boerderij die aan de rechterkant van de weg staat. Je volgt de smalle asfaltweg ongeveer 900 meter tot je bij een Y-kruising komt. Daar houd je rechts aan. Na een verscholen oude boerderij links (Las Casa Balagueres) is het nog 100 meter en dan ontvouwt la Higuera zich aan je blik.

 

Vervoer en praktische info

Behalve met de auto of met het vliegtuig (vanaf Amsterdam, Rotterdam of Brussel naar Alicante) zijn er ook busmaatschappijen die pendeldiensten op Benidorm organiseren.

Bijvoorbeeld:

Solmar 040 24 60560

Eurorapide 030 24 14 747

Concordia 040 25 54 466

Freeline 020 56 08787

 

Vanuit Benidorm is er een rechtsreekse busverbinding (Ubesa) naar Guadalest. Vraag aan de hostess van je pendelbus waar je beste kunt uitstappen als je naar het busstation wilt. De rit landinwaarts duurt 40 minuten en gaat via La Nucia, Polop en callosa. Bij Restaurant “El Riu” kun je uitstappen en ons bellen, dan halen wij je op. Of je vraagt aan de buschauffeur of hij wil stoppen bij de afslag Las Casas Balagueras (onze buren).

Op verzoek kun je door ons worden opgehaald in Benidorm; bel zodra je bent aangekomen. Je kunt onderweg eventueel nog wat boodschappen doen. Ik reken het normale taxitarief.

De dichtstbijzijnde supermarkt is in Callosa (ca. 8km). Er zijn in de omgeving drie typisch Spaanse bar/restaurants (resp. 1 km, 3 km en 6 km). Voor een dagexcursie per auto door het achterland of een gids voor een bergwandeling kunnen afspraken worden gemaakt. De kosten staan vermeld in de barlijst.

Nuttig om mee te nemen: bergschoenen, een zaklantaarn en een middel tegen muggenbeten.

 

Voor info en reserveringen

Finca la Higuera

Apartado 112, 03510 Callosa D’En Sarrià

Telefoon 0034 965 972 380

E-mailadres: stijn@lahiguera.nl 

 (bij voorkeur tussen 08.00 en 09.00 uur en 18.00 en 22.00 uur)