Terug naar Homepage Sacarest 

                    Sacarest  Evolutionair Centrum

Licht Voeding informatie

 

 

 

 

We zijn gefascineerd door Licht Voeding en laten ons grotendeels voeden met Prana ofwel de energie van zonlicht. Boeiend genoeg is het niet nodig voedsel te eten en kun je rustig leven van Licht. Ook voor ons was dat in het begin een ongelofelijke omschakeling en nu zo logisch en vanzelf sprekend. Boeiend genoeg is het geloof in dat Licht Voeding mogelijk is, de eerste stap naar een wereld waar mensen van Prana kunnen leven.

In een grot niet ver hier vandaan naar het zuiden, hebben mensen dit oude vignet gevonden in de vorm van een rots tekening . Het wordt geschat op meer dan 3.000 jaar oud. Voor ons symboliseert de figuur, licht voeding en gebruiken graag hier dit oude vignet. 

Het gaat er bij licht voeding om, je bewust te worden van het feit dat ieder van ons al voor minstens 80 % gevoed wordt door Prana of Lichtenergie en dat we slechts 20 % van onze energiebehoefte met vast voedsel bevredigen. Alles wat we hoeven te leren is hoe we die 80 % optimaal kunnen benutten en ons lichaam aansluiten op het kanaal van de Lichtenergie die van goddelijke oorsprong is. We worden dus eigenlijk door de Goddelijke energie gevoed! In de bijbel wordt gesproken over het hemelse manna. Dat dit grofstoffelijk voedsel is wat uit de hemel valt, is voor mij te simpel gedacht. Daarmee wordt zon verhaal ook snel afgedaan als wonder en dat zoiets niet meer kan of zal gebeuren. Ik denk dat met manna de Lichtenergie of goddelijke energie bedoelt wordt waar iedereen toegang toe heeft. Alleen wie vertelt je dat? De kerk zeker niet want die hebben er geen belang bij. Rudolf Steiner hield ook al een lezing over licht voeding en wel zon honderd jaar geleden!
Hij komt tot iets boeiends en wel dat Adam en Eva in het paradijs ook van licht voeding leefden en toen Eva, aangezet door de duivel, de appel at, ze eruit vielen! Eten heeft ons dus uit het paradijs gehaald! Bijzondere insteek.

De energie die Licht Voeding ons geeft, is de meest duidelijke sensatie van het goddelijke, omdat ieder van ons het tastbaar aan den lijve zelf kn ondervinden.

Het is een hele gedachte sprong van als ik niet meer eet ga ik dood naar het besef dat, het goddelijke ons altijd al met een totale overgave rijkelijk genoeg heeft gevoed. Helaas durven velen onder ons dat nog niet te geloven.

De sleutel is om die stap te durven maken en in te durven gaan, tegen wat je er tot nu toe in alle opzichten over hebt mee gekregen. Met het besef dat het voor de eerste mensen die voor Licht Voeding gaan, misschien wel extra lastig is, want er gaat een kracht uit van de etens schaduw en die met 5 % om te zetten is. Als namelijk n op de twintig mensen durven te geloven dat het goddelijke ons al genoeg voeding geeft, kunnen we ophouden met grofstoffelijk voedsel tot ons te nemen want dan gaat de rest van zelf mee en daarmee verdwijnt de angst om door de dood ingehaald te zullen worden als je niet meer zou eten.

Voor mij persoonlijk is er met Licht Voeding geen duidelijkere ervaring mogelijk van de goddelijke aanwezigheid, tastbaar te kunnen voelen en ervaren. Geloven in de goddelijkheid is nu voor mij een weten geworden.

Naast dat deze weg me nu al erg goed doet, fascineert het me ook. Want als Licht Voeding mogelijk is terwijl ik daar lang niets van wist, wat is er dan allemaal nog meer mogelijk voor ons? Zou the sky werkelijk the limit zijn of zijn onze mogelijkheden misschien wel grenzeloos! Het geheim ligt volgens mij in het feit, wat durven we te geloven? Duizenden mensen sterven van de honger! Waarom? Misschien alleen omdat ze niet weten dat je ook zonder materie als voeding kunt leven. Zonder voeding, kan naar mijn gevoel niemand maar wat is voeding? Steeds meer merk ik dat voeding voor mij minder materie wordt en meer geestelijk of misschien wel goddelijk. Het lichaam heeft daadwerkelijk geen vast voedsel nodig, niks, zelfs geen drinken.

Er is een Duitse filmmaker die door het onderwerp zeer gefascineerd was en heeft er een prachtige en zeer boeiende film over gemaakt. De film was eerst alleen in het duits te krijgen echter is hij nu ook te krijgen met engels ondertiteld. In deze film laten ze onder andere een aura foto zien van een Russische vrouw die al lang op licht voeding leeft. De aura is helemaal perfect zonder een plek waar het minder is of vervormd. De film maker was net als ik verrast. Een specialist in aurafotografie is perplex en heeft zon perfecte aura foto nog nooit gezien. Hier zie je meer info en een  introductie van de film: In the beginning there was Light  Als je de week hier mee doet kan je de film hier zien n krijg je, als je wilt er n  mee.

Nog een ding over lichtvoeding is dat we bezig zijn onze mooie planeet voor mensen onleefbaar te maken met ontbossen voor voedselproductie of leegvissen van de oceanen om nog maar te zwijgen over het gif dat we eten met de conserverings middelen. Sommigen zeggen dat we nog maar voor 40 jaar voldoende voedsel hebben voor de hele mensheid. Is lichtvoeding misschien wel straks onze enige mogelijkheid om onszelf op deze planeet te redden, wat denk je?

Het is algemeen bekend dat onze hedendaagse voeding niet echt bevorderlijk is voor onze gezondheid dus geeft Licht Voeding ons daar al in onze gezondheid een groot voordeel.