Sacarest  Evolutionair Centrum 
  
Terug naar Homepage Sacarest 

 

 

Routebeschrijving

 

 

bullet


Ligging

Sacarest ligt aan de rand van de gemeente Finestrat, een kleine tien kilometer van de Middellandse Zeekust.  Sacarest ligt aan de Costa Blanca, 120 kilometer ten zuiden van de stad Valencia en 50 kilometer ten noorden van de stad Alicante. De Costa Blanca wordt zo genoemd omdat er vroeger veel amandelbomen langs deze kust stonden. Als deze amandelbomen in bloei staan, zijn de bergen wit, vandaar de naam.

Vanuit Nederland kun je op diverse manieren naar Sacarest reizen:

bullet

PER AUTO

vanuit het noorden of zuiden, vliegveld Alicante:
Aan de grens tussen Frankrijk en Spanje begint de tolsnelweg (autopista) A-7. Volg die evenwijdig aan de kust naar het zuiden of vanaf Alicante naar het noorden tot aan afslag Terra Mitica (nr. 65-A). Nadat je tol betaald hebt, rijdt je richting Terra Mitica en bij de tweede rotonde volg je de borden Finestrat. Weg no. CV 767 en later CV 761. In het dorp Finestrat sla je eerst bij een T splitsing rechtsaf en dan bij de volgende kruising links, richting Font de Moli. Dit is een grote bron even ten noorden van het dorp. Bij de bron rechtdoor en iets omhoog de asfalt weg en de wit en gele markeringen volgen. Na 4 kilometer sla je de eerste asfalt weg rechts af. (zie foto rechts) Weer volg je het asfalt, negeer na 2 honderd meter een asfaltweg naar rechts, hier ga je rechtdoor en na een kilometer krijg je een splitsing waar je rechts aanhoudt. Even verder houdt de asfaltweg op en gaat een semiverharde weg verder, deze weg volg je tot je weer een kilometer verder de Sacarest poort tegen komt. Van de poort is het nog 2 km tot het grote huis. Vanaf  Font del Moli is de weg naar Sacarest, om de honderd meter op bomen en rotsen, gemarkeerd  met een witte streep boven een gele (wandelroute). Het is zeer behulpzaam om die markering te volgen (zie foto rechts). De Sacarest poort is meestal op slot. Vraag of ze de sleutel van de poort voor je klaar leggen.  Zie ook onderstaande kaart. De weg naar Sacarest over Sella is ook mooi maar een stuk slechter en raden we daarom af.

                                                                          

bullet

PER TREIN

Vanuit ecologische redenen is het gunstig om per trein te komen. Helaas is het ook de duurste en langste manier van reizen. Je komt aan bij het hoofdstation van Alicante of Valencia. Doorreizen kun je op diverse manieren. Vanuit Alicante: zie per vliegtuig. Vanuit Valencia neem je de taxi naar het ‘Estacion de Autobuses’ en dan de bus naar Benidorm. Vanaf Benidorm verder per taxi. Dit is helaas de duurste en langste manier van vervoer. Misschien wordt de hoge snelheid trein, die in aanbouw is, een goed alternatief.
 

bullet

PER VLIEGTUIG

Per vliegtuig is de dichtstbijzijnde luchthaven Alicante. Goede en vaak goedkope maatschappijen waar je mee kunt vliegen zijn b.v. Basiq air (www.transavia.com) , zie ook Air Berlin (www.airberlin.com).  Vanaf 15 mei kun je ook gunstig vliegen met Vueling ( www.vueling.com ). of Ryanair vanuit Maastricht.( www.ryanair.com) Aanreizen via Alicante (vliegtuig) of Altea (bus).Je kunt soms al bij het boeken van je vlucht een bustransfer van een touroperator (b.v. Holland International) reserveren. Deze brengt je voor een klein bedrag naar Benidorm. Je kunt ook bij de uitgang van de aankomsthal van het vliegveld vragen of er nog plaats is in de bussen. 

Dan kom je op de luchthaven van Alicante. Je reist verder per:

Taxi:

Vanaf het vliegveld per taxi rechtstreeks naar Sacarest kost circa 70 euro. Zie ook de aanwijzingen hieronder. Dezelfde prijs hanteren we voor de Sacarest-taxi. Je kunt een Sacarest-taxi bestellen door twee weken voor aankomst ons een mailtje te sturen.

Voor een taxi naar Finestrat kan je de taxicentrale bellen onder no.: 0034 966 810 010. 
De chauffeur kan bij zijn collega Taxi no.4 in Finestrat de weg naar Sacarest vragen of je kunt in Finestrat overstappen in  plaatselijke taxi no. 4 tel. 0034 670 233 234. Als de taxichauffeur het toch zelf wil uitzoeken, zeg hem dan dat hij bij Benidorm (afslag 65A) van de snelweg gaat en vervolgens de weg naar Finestrat te nemen. Zie verder bij "per Auto" hierboven.

Bus:

Per bus vanuit Alicante naar Benidorm: Elk half uur vertrekt er een bus vanaf 's ochtends 6.30 uur tot 22.00 uur. De reistijd is ongeveer 1 uur. Een taxi of stadsbus brengt je naar het ‘Estación de Autobuses’ in Alicante-stad; kies bestemming  Benidorm. De laatste bus vertrekt om 22.00 uur. Er gaat ook een bus vanuit Benidorm naar Finestrat. De laatste bus vertrekt om ca. 19.00 uur. Verder kun je per taxi naar Sacarest komen.
 

Auto huren op het vliegveld:

Als je met een paar samen reist is het eenvoudigste en goedkoopste om een klein autotje te huren op het vliegveld. www.victoriacars.com of www.centauro.net Voor routebeschrijving zie boven.

 


 

 

 

wit en gele markering

 

na 4 km eerste asfalt weg rechts

 

poort Sacarest

  

 

 

KLIMAAT

Sacarest ligt in de provincie Alicante. In dit deel van Spanje heerst bijna altijd een zonnig klimaat.
De zeewatertemperatuur is hier de hoogste van de westelijke Middellandse Zee.
Het najaar en late voorjaar zijn zeer mild.

Temp. in en regenval

         max. min. mm                                           
Jan.    14   7      30
Febr   15    6      25
Maart 18    8      10
April   20  10      25
Mei     24  13      22
Juni    27   16     10
Juli     30   19      8
Aug.   30   20     12
Sept.  28   18     25
Oct.    23   15     60
Nov.   20   12     30
Dec.  16      7     28