Terug naar Homepage  

Sacarest      

 

 

 Workshops & Verblijven als gast

 

horizontal rule

 

Deelnemen aan het leven in Sacarest kan een intensieve ervaring zijn. Dat kan als deelnemer aan een van de workshops, als tijdelijk lid van de woon-werkgemeenschap of als gast. Workshops hebben met elkaar gemeen dat zij in het teken staan van “ontwikkeling en bewustzijn”. Aandacht en acceptatie zijn twee belangrijke bouwstenen van elk programma. Hoewel het delen met anderen een wezenlijk aspect van het samenleven op Sacarest is, is respect voor de individuele keuzes, grenzen en mogelijkheden van elke deelnemer of gast belangrijk. Een ontwikkeling kan gestimuleerd worden en niet geforceerd.

Ook voor gasten bieden we gelegenheid tot het ontwikkelen van bewustzijn. Graag delen we de bewustzijnsontwikkeling met jullie en met elkaar. Hiermee willen we afzien van alleen een verblijf bij ons met louter mogelijkheden tot ontspanning. We zijn van mening dat er meer nodig is om bewustzijn te ontwikkelen. We verwachten dan ook dat je als je hier komt verblijven als gast, je je kunt vinden in onze gedachtenlijn. De periode dat je bij ons als gast kunt verblijven is gedurende speciale 'gastenweken'. Deze weken zijn in onze agenda te lezen als 'Ervarings- of Inspiratieweken'. Tijdens deze weken bieden wij een basisprogramma aan om een verdieping en ontwikkeling te stimuleren. 

Een essentiële ervaring in Sacarest is het beleven van de stilte op de plek zelf – gedurende meditaties of in de omliggende prachtige natuur. Bewustzijn is voor ons een centraal thema van het samenleven: genieten van de ontmoetingen, van de zee en de bergtochten die we in de omgeving kunnen maken, van de schoonheid van het Spaanse landschap, van creatieve momenten en van de spontane saamhorigheid van een groep mensen, die zich bewust is van een dieper liggende werkelijkheid achter uiterlijke façades.